NŐK

Látogatók száma

2013. szeptember 27., péntek

A Boldogító "igen" - de mennyi idő után tesz valóban boldoggá?

Esküvő, gyermek, család - mikor akarja a nő és mikor a férfi? Képesek a kompromisszumokra? Mennyit hajlandó egy nő várni, ha a férfi még nem áll készen?

Egy internetes felmérés szerint a párokat több csoportra lehet osztani:

Akik papír nélkül is boldogok
Liza és Gábor 4 éve alkotnak egy párt, és 2 éve született meg az első gyermekük. Ők azt vallják, hogy a két ember közti kapcsolatot nem a papír erősíti. Lizát nem izgatták soha a fehér nagy uszályos menyasszonyi ruhák. Nem hisz a házasság intézményében. Egyvalamiről nem mondana le: az pedig a gyermek. Nem tudna tervezni Gáborral, ha nem szeretett volna gyermeket. Ha várnia kellett volna, hogy gyermeket vállaljon, az akadályt jelentett volna a kapcsolatuk számára.

A villám házasságkötők
Nem várnak sokáig, nem gondolkodnak. Az első hónapban összeköltöznek, a másodikban lánykérés és 6 hónapon belül megvan az esküvő. Esküvő után pedig már ott van a baba a pocakban. Az ilyen kapcsolatok kimenetele változó, legtöbbjük válással végződik.

Ahogy a nagykönyvben meg van írva
Normális ütemben haladnak ezek a párok: 2 év után lánykérés, 3 éven belül esküvő, esküvő után családalapítás. Általában ezek a kapcsolatok a leghosszabb életűek, hiszen volt ideje a két félnek kellőképpen megismerni egymást.

Elégedetlen Élettársak
Vannak nők, akik valamilyen rejtélyes oknál fogva sok évet képesek várni arra, hogy legnagyobb álmuk teljesüljön: a házasság. Sok kapcsolatban már közös gyermekek is vannak, a férfi mégsem akarja teljesíteni kedvese álmát, és nem szánja rá magát a lánykérésre. A gyakorlat azt mutatja, hogy a nők, álmukat alárendelve szerelmük akaratának, egyben tartják a kapcsolatot. Iza és Dávid 17 év és 2 gyermek után mondták ki a boldogító igent. Iza magában az évek alatt rengeteget tépelődött és szenvedett Dávid döntése miatt. De szerette Őt, és próbálta elfogadni.  Amikor már elfogadta a helyzetét, akkor megtörtént a lánykérés. 17 év után.

Örök Jegyesek
Van, ahol 1-2 év után megtörténik a lánykérés, de az esküvő időpontja valamiért mindig csúszik. Ahogy az Emesénél és Ivánnál is történt. Lassan 5 éve jegyesek, de még mindig nem akar eljönni a nagy nap. Mindig van, ami fontosabbnak tűnik: a ház, az autó, egy nyaralás. Emese legbelül boldogtalan, mert úgy érzi, Ivánt csak az anyagi előrejutás érdekli, és az egész csak egy halogatás.

A fent leírtakból is látszik: egy nő türelme végtelen, ha szerelmes és szeret egy férfit. Sokszor még a saját vágyait is alárendeli a kapcsolatban. A gyerekkérdés az, ahol nem kötnek kompromisszumot, hiszen az anyai ösztönöket még a szeretett férfi iránt érzett elkötelezettség sem tudja kordában tartani.

Bízom benne, hogy az emberek újra fogják értékelni a házasság intézményét, és nem csak egy papírként tekintenek rá. Ezért érdemes a társkeresésnél is figyelembe venni ezt a két dolgot:: hasonló elveket valló párok kapcsolata kiegyensúlyozottabb lesz hosszú távon és nagyobb eséllyel maradnak együtt


(Forrás: csaladinet)
Egyedi fenykepes ajandekok