NŐK

Látogatók száma

2013. június 20., csütörtök

Őszintén a narancsbőrről



Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?
A narancsbőr általában a nők testén alakul ki, mivel a nők kötőszövetei lazábbak és testzsírszázalékuk nagyobb, mint a férfiaknak. A kötőszövet gyengesége miatt, a felgyülemlett zsírréteg átteszik a bőrön- ez a narancsbőr.Tévhit, hogy a testesebb hölgyek körében gyakoribb a cellulitisz kialakulása. A vékonyabb nők bőrén ugyanúgy kialakulhat, mivel a zsírszövet nagysága mindenkinél változó. A narancsbőr kialakulása egy folyamat, ahogy a zsírsejtek egyre nagyobb csomókban épülnek be a bőrszövet rostjai közé.
A helytelen táplálkozás, az inaktív életmód, elégtelen máj-és veseműködés, ideg-és hormonrendszeri zavarok valamint alkati adottság – mind az, ami elősegíti a kialakulását.
Amellett, hogy esztétikailag csúfítja testünket, jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést. Testünk nehezebben tudja kiválasztani a salakanyagokat a felgyülemlő zsírsejtek miatt. Ezek a felgyülemlett salakanyagok visszamaradnak a bőr kötőszöveteiben, ami miatt szivacsos hatást keltenek. Általábanderéktáj, fenéken és a combon lesz látható.

Hogyan szabaduljunk meg a narancsbőrtől?

Először is tudomásul kell vennünk, hogy nem egyik napról a másikra fog eltűnni. A narancsbőr eltüntetése komoly erőfeszítést, nagy türelmet és kitartást igényel.
Mivel zsírrétegről beszélünk, elsősorban táplálkozási szokásunkon kell változtatnunk. Ez nem azt jelenti, hogy hatalmas fogyókúrába kell kezdenünk, de tudatos, megválasztott étkezési rendszert kell kialakítanunk. Naponta többször, inkább kevesebbet együnk. Ne éheztessük magunkat, mert szervezetünk raktározásba kezd, hiszen nem tudja, hogy mikor várható a következő táplálék és mindent elkezd zsírba raktározni.

Milyen ételeket és italokat fogyasszon, ha a narancsbőr megkeseríti a nyári napokat?

Kerüljük a túlcukrozott és tartósítószeres ételeket. Inkább szánjunk rá több időt és magunk készítsük el ételeinket, mint hogy rendelnénk valamit. Fontos a sok zöldség- és gyümölcsbevitel. A rostok megkönnyítik az emésztési folyamatokat, ezzel együtt a fogyást is. Szerencsére minden évszaknak meg van a szezongyümölcse-zöldsége.
Továbbá nagyon fontos a sok-sok folyadék bevitel. Italok közül is a vitaminokban és rostokban gazdag, tartósítószer-menteseket válasszuk. A különböző zöld tea kúrák is hatásosak, viszont vigyázni kell, mert az ásványi sókat is kimossák szervezetünkből, amikre szükségünk van.  Ne felejtsük pótolni őket és a kúrában 3 hét után 1 hét szünetet tartani.

Ne feledkezzen el a testmozgásról sem!

A diéta nem sokat ér rendszeres mozgás nélkül. Ideális esetben ez heti 3-4 alkalmat jelent. A kocogás, futás, kerékpározás és bármi más mozgás segít, ami jól megmozgatja az érintett testrészeket. Nem kell ahhoz drága bérleteket váltanunk, hogy ezeknek eleget tegyünk. Bármikor belebújhatunk kényelmes edző ruhánkba és kimehetünk a szabadba futni, kerékpározni, mindez csak elhatározás és akarat kérdése. El kell, hogy jöjjön az a bizonyos „majd holnaptól” nap és kitartónak kell lennünk. Nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy hosszú folyamat.
(Forrás:   )